Altatás esztétikai fogászati beavatkozásokhoz is!

Altatásos fogászat - Biztonságban, fogorvosi altatásra kialakított műtőben!

Mikor szükséges altatásos fogászat? Mi a különbség a mély altatás és az éber szedáció között?

Nagyobb, több területet érintő fogászati, parodontológiai, vagy szájsebészeti beavatkozások gyorsabban, a páciensek számára kevésbé megterhelően végezhetők altatásban vagy éber szedációban.

Altatásos fogorvosi beavatkozásra lehet szükség, ha a fogászati páciens nem tűri a legkisebb fájdalmat sem.

Kóros hányinger és nem kontrollálható öklendezés is szükségessé teheti, hogy altatással végezzük a fogorvosi beavatkozást.

Gyermekkori vagy korábbi rossz emlékek miatt kóros félelem alakulhat ki a fogorvostól. Egyes esetekben ez csak altatásos fogászati kezeléssel oldható meg.

Egyes emberek képtelenek elviselni a fúró hangját vagy rezonanciáját.

Hosszú évek óta elhanyagolt fogazat, amikor sok beavatkozást vagy műtétet kell elvégezni, indokolhatja az altatást, hogy egyszerre elvégezhessük a teljes kezelést.

Az is előfordul, hogy elfoglalt üzletemberek nem akarnak hosszabb ideig visszajárni a fogorvoshoz több kezelés részletekben történő elvégzésére. Inkább az altatást választják, hogy egyszerre elvégezzünk minden kezelést.

Emellett számos esetben csak altatásban lehetséges a fogyatékos elmeállapotú páciensek kezelése. Bár ennek megszervezése állami feladat, számos földrajzi területen nehezen érhető el.

Enyhébb mentális retardáció esetében, illetve a csak félelemmel küzdő páciensek esetében gyakran segíteni szokott az éber szedációval kombinált kezelés kivitelezése. Ekkor nem altatjuk el a pácienst, csak speciális nyugtató hatású gázkeveréket lélegeztetünk be vele, vagy injekció formájában kap nyugtatót. Ilyenkor a páciens általában nem, vagy csak részben emlékszik az átélt beavatkozásokra, ugyanakkor aktív és cselekvő képes a beavatkozások során, így a lenyomatvétel és a harapás regisztrálása könnyen kivitelezhető.

Szegedi magánklinikánkon sebészet és esztétikai plasztikai sebészet is működik. 

Saját műtőinkben biztonságos altatásos fogászati és szájsebészeti beavatkozásokat is rendszeresen végzünk. Több esteben tudtuk kombinálni az esztétikai fogászati kezelések altatásos elvégzését plasztikai sebészeti beavatkozásokkal közös altatás során. Bár az ilyen beavatkozások nagyon pontos tervezést és felkészítést igényelnek, a pácienseinknek ez mind időben, mind anyagilag kedvezőbb megoldást jelenthet. Altatásos fogászat témáról, az altatás feltételeiről és menetéről bővebben olvashat altatásos fogászatról szóló lapunkon.